Gezamenlijke website van de Synagoge Meerssen en het Leerhuis Limburg

Bijeenkomsten

Stichting Dr. Edith Stein Echt NL voor een themadag.
Gegevens
Tijd: 20 november, 14.3018.00 uur
Plaats: Cultuurcentrum Edith Stein Echt, Plats 1, 6101 AP Echt
Inhoud: lezing van dr Mariéle Wulf: Denken met Edith Stein, lezing van dr. Ilse Kerremans OCDS: Bidden met Edith Stein.
Om 16.00 uur tussen de lezingen pauze met koffie en vlaai.
Toegang: vrijwillige bijdrage, aanmelden voor 6 november.
het emailadres voor opgave voor de Edith Stein themadag is:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ook interessant:

Een omstreden relatie 

Studiedag van de Protestantse Theologische Universiteit. De verhouding tussen de protestantse theologie en het jodendom is altijd complex geweest. Wat hebben theologen in de periode 1860–2020 over deze relatie gezegd, ook naar aanleiding van de schuldbelijdenis van de PKN?  

Vr. 3 december, 10.00–16.00 uur | Bergkerk Amersfoort | € 30,-- (incl. koffie / thee) | www.pthu.nl 

Holocaust Memorial Day: Rob Fransman vertelt zijn familieverhaal.

Ter gelegenheid van de Holocaust Memorial Day komt Rob Fransman zijn familieverhaal vertellen. Hij wil deze overdragen aan een nieuwe generatie. Hoewel het voor sommigen nog altijd een zwaar en moeilijk onderwerp is, blijft het van belang om bij de verschrikkelijke gebeurtenis stil te blijven staan. Door middel van verhalen veranderen de 'getallen' in namen en gezichten.

Door deze boeiende en gratis avond bij te wonen meld je je aan door Sechel een mail te sturen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 19.00 op 26 januari in lokaal 1.05 op P.C. Hoofthuis (Spuistraat 134, Amsteram).